Dienille majd Belara, gyógyszerváltás

Kedves Doktor Úr! 2 évig szedtem Diane-t, majd 9 hónapig Dienille-t, bőrgyógyász javaslatára és felügyelete mellett. Azonban a Dienille mellett mindig közti vérzésem volt, amely az utolsó 2 hónapban már nem is barnázás volt hanem szabályosan úgy véreztem mint máskor a tablettamentes időszakban. Ezért a bőrgyógyász Belara-ra akart váltani, és azt mondta hogy a Dienille-t szedjem végig, tartsak 1 hét gyógyszerszünetet (ahogy szoktam) , majd a köv. hónapban már Belara-t kezdjem el. Azonban ebben a hónapban a Dienille kb. 12. szeménél olyan vérzés lépett fel amely szintén csak a tablettamentes időszakban szokott, ezért a 15. szemet már Belara-ból vettem be. Egy nap sem maradt ki, és azóta, immáron 10. napja a Belara-t szedem. A Belara 1. hetében nem hagytam hogy belémélvezzem a párom, azonban ma már igen (10. napja a Belara-nak) . Kérdésem az lenne, hogy 2 hét Dienille és 3 hét Belara szedés után (egy nap sem maradt ki a két gyógyszer között! ) van-e esély terhességre, vagy ez kizárt, a fogamzásgátlási hatás fennmarad-e most már a levél végéig? Tudom, hogy nem teljesen követtem az orvos utasítását de nem igazán láttam benne rációt hogy erős vérzés mellett végigszedjem még azt az 1 hét Dienille-t, ami maradt a levélből, nem is beszélve arról, hogy nyaralni mentem akkor. Egyébként amióta a Belara-t szedem nem volt közti vérzésem. Köszönettel: A.

Dr. Tekse István válasza Oc témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján nem lehet probléma a védekezéssel.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. július 13., 22:50 ;Megválaszolva: 2016. július 21., 00:10
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Antibiotikum + fogamzásgátló +...
December óta szedem a Lindynette 20 mg fogamzásgátló. Július 2-től egy hétig (július 8ig) antibiotikumot (Moxibiot) kellett szednem, mivel a...
Abbahagyott fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Szeptember 25-én jött meg az eredmény, hogy heterogén Leiden mutációban érintett vagyok. Miután kiderült, konzultáltam...
Zinnat 500 Jangee0, 2
Tisztelt Doktor úr! Zinnat 500-at kellett volna szednem 5 napig napi kettőt (10 szem) 6 szem után kiderült hogy allergiés vagyok rá, semmi komoly...
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a fogamzásgátló tabletta (nem hasmenés) csak a normálisnál hígabb vagy a normális...