A minipillek esetében valóban alacsonyabb a tormbózis kockázat, mint a kombinált tabletták esetében?

Tisztelt Doktor úr! Az első fogamzásgátló tablettámat 19 évesen kaptam, melyet 4 napnál tovább képtelen voltam szedni annyira rosszul voltam tőle (szédülés, szapora, zavaros szívverés) így akkor felhagytam vele. Azóta sem próbáltam újra, utána tudtam meg, hogy trombózist okozhat a gyógyszer. Tervezek Leiden-mutációs vizsgálatot annak érdekében, hogy kiderüljön van-e valami hajlamom a betegségre, azonban érdekelne, hogy olvastam a minipillekről, melyekben ösztrogén származék nincs és állítólag ezt azok is szedhetik akik ösztrogén érzékenyek, illetve kisebb az esélye hogy trombózist okoz. Ez valóban igaz? Az ösztrogén érzékenység ebben a formában nyilvánul meg, hogy rosszullétet okoz? Nem csak amiatt szeretnék fogamzásgátlót szedni, hogy ebben a formában védekezzek, hanem mert vérzési problémám is van (elhúzódó vérzés) , azonban semmilyen betegségem, elváltozásom nincs. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza elhúzódó vérzés témában

Kedves Kérdező!

A minipill szedés nem gyakori, nem ezt javasolnám választani, van még számos kiegyensúlyozott módszer. Az elhúzódó vérzés miatt endokrin kivizsgálás is javasolt (nem hiszem, hogy nincs mögötte valami) . Az "ösztrogén érzékeny" definíció nem tudom mit jelent, nagyon sok ilyen- nem meghatározott - definíció létezik a köztudatban.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. január 27., 18:58; Megválaszolva: 2016. február 03., 08:48
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Nőgyógyászati probléma
Tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok, 2 hete intenzív vérzésem van. Decemberben rakattam fel a spirált. Eddig nem tapasztaltam hasonló problémát....
Több fogamzásgátló beszedése
Fogamzásgátlás használata
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás