hormontartalmú spirál vagy inkább más?

Tisztel Doktor Úr! 2 éve hiperpláziát állapítottak meg, erre depo provera injekciót kaptam. 3 hónap alatt rendbe jött, fr. Curet eredménye normális méhnyálkahártya lett. Viszont amig az injekció hatása el nem múlt folyamatosan és erősen véreztem (2, 5 hónapig) . És többször volt gondom hüvelygombával, hüvelygyulladáaom volt ami csak tabletta krém (pimafucort) és kúp (gynoxin)szedésére rendeződött. Eddig nem volt szükség fogamzásgátlásra de most szeretnék. Akkor a levosert-et ajánlotta a doktor. De félek hogy azzal is úgy járnék mint a depo proverával, hogy állandóan véreznék. Menstruációm erős, 1 hétig tart. Rutascorbinnt szoktam szedni 1-4 nap. Félek a hagyományos spiráltól is, hogy még erősebb lenne a menstruációm. 92 kg vagyok, kicsit duci. Tavaly a rákszűrés p2 volt. Azt szeretném kérdezni a Doktor Úr szerint okkal félek a levoserttől, és a hagyományos spiráloktól? Esetemben tényleg okozna elhúzódó vagy erős vérzést? Esetleg valamilyen tablettát inkább? Az számomra megfizethetőbb lenne mint a levosert, csak a korom miatt félek tőle. Milyen fogamzásgátlót érdemes választanom?

Dr. Csősz György válasza spirál témában

Igen lehet, hogy a hormonos spirál melett is vérezgetne, bár ez a vérzés nem lényeges. Ciklikus fogamzásgátlót probáljon,.

Kérdés: 2016. január 22., 09:53; Megválaszolva: 2016. január 26., 13:16
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlásos gondok
Tisztelt Doktor Úr/Nő. 29 éves vagyok, még nem szültem, 4 hónapja kaptam Mirena spirált, 7mm-es jelzőszálat hagyott hozzá az orvosom. A páromat...
Spirált szeretnék. Miként...
Üdvözlöm! Lassan 1 éve tervezem, hogy spirált szeretnék fogamzásgátlókét. A hormonális megoldások nincsenek jó hatással a szervezetemre...
Mirena jelzőszál
Tisztelt Doktor Úr! 9 hónapja használok Mirena hormonális spirált. Időnként ellenőrzöm a jelzőszálat és kb. 2 hónapja azt tapasztaltam, hogy...
fogamzásgátlási módszer
Tisztelt Doktor Úr! Segítséget szeretnék kérni a számomra megfelelő fogamzásgátlás kiválasztásához. Félév Mistral szedés következtében...
Ha a férjem antibiotikumot szed az...
Elnézést ha buta a kérdés, nem tudom, hogy ha a férfi szed gyógyszert, az lehet-e egyáltalán bármilyen hatással helyi hormonos fogamzásgátlásra....