fogamzásgátlási módszer

Tisztelt Doktor Úr! Segítséget szeretnék kérni a számomra megfelelő fogamzásgátlás kiválasztásához. Félév Mistral szedés következtében januárban trombózisom lett, így a hormontartalmú módszerek kizártak. A gumióvszert szeretnénk a barátommal az utolsó lehetőségként kezelni. Mivel még nem szültem így tudtommal a spirál sem ajánlott számomra. Spermicid készítmények közül Patentexet és Pharmatexet próbáltuk, egyik a barátomat, másik engem irritált. Van még olyan spermicid készítmény, amit kipróbálhatunk? A pesszárium/méhszájsapkáról szerezett információim elég zavarosak. Mi pontosan a kettő között a különbség (ha van egyáltalán)? Azt hallottam, hogy a pesszárium a méhnyakrák kockázatát növeli, tényleg van ilyen veszélye? Milyen hátránya lehet ezeknek? Mi az a módszer amit nem említettem, s megfelelhet számunkra? Természetesen a legnagyobb biztonságra szeretnénk törekedni. Köszönettel: Barbara

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza Spirál témában

Kedves Barbara!

Tekintettel leírására, pontosan ez az az eset amikor az új méhen belüli eszköz javasolható (Jaydess ) . Keresse fel nőgyógyászát ez ügyben.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. március 14., 19:52; Megválaszolva: 2015. március 23., 20:42
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlásos gondok
Tisztelt Doktor Úr/Nő. 29 éves vagyok, még nem szültem, 4 hónapja kaptam Mirena spirált, 7mm-es jelzőszálat hagyott hozzá az orvosom. A páromat...
Spirált szeretnék. Miként...
Üdvözlöm! Lassan 1 éve tervezem, hogy spirált szeretnék fogamzásgátlókét. A hormonális megoldások nincsenek jó hatással a szervezetemre...
Mirena jelzőszál
Tisztelt Doktor Úr! 9 hónapja használok Mirena hormonális spirált. Időnként ellenőrzöm a jelzőszálat és kb. 2 hónapja azt tapasztaltam, hogy...
hormontartalmú spirál vagy inkább...
Tisztel Doktor Úr! 2 éve hiperpláziát állapítottak meg, erre depo provera injekciót kaptam. 3 hónap alatt rendbe jött, fr. Curet eredménye normális...
Ha a férjem antibiotikumot szed az...
Elnézést ha buta a kérdés, nem tudom, hogy ha a férfi szed gyógyszert, az lehet-e egyáltalán bármilyen hatással helyi hormonos fogamzásgátlásra. ...