Fogamzásgátlás-Altforalle

Tisztelt Dr. Tekse István! Körülbelül 3 hónapja kezdtem el szedni az Altforalle 3 mg/0, 02 mg filmtablettát. Most tartok a 15. tablettánál, a harmadik hét elején. A negyedik hét placebo tabletta. Az első héten a hatodik tablettát bevettem, de nem voltam jól, nem maradt meg bennem, ezért, hogy ne hagyjak ki egy napot bevettem az utolsó hatóanyagos, rózsaszín tablettát. Elolvastam a tájékoztatót, de nem találtam információt arra nézve, hogy mi a teendő ilyenkor. Csak kezdjem el szedni a placebo tablettát és nembaj, hogy kimarad az utolsó nap vagy ezt sürgősen pótolni kell? Még azt szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben szükség van-e óvszer használatára a továbbiakban? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Tekse István válasza Oc témában

Kedves Kérdező!

Esetében vagy szünet nélkül beszedi a következő levél 21 darab hatóanyagos tablettáját, majd a placebo vagy - mivel pótolta a tablettát, beszedi ezt a levelet majd placebo és utána jöhet a következő levél.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. január 09., 14:29 ;Megválaszolva: 2015. január 11., 10:25
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Antibiotikum + fogamzásgátló +...
December óta szedem a Lindynette 20 mg fogamzásgátló. Július 2-től egy hétig (július 8ig) antibiotikumot (Moxibiot) kellett szednem, mivel a...
Abbahagyott fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Szeptember 25-én jött meg az eredmény, hogy heterogén Leiden mutációban érintett vagyok. Miután kiderült, konzultáltam...
Zinnat 500 Jangee0, 2
Tisztelt Doktor úr! Zinnat 500-at kellett volna szednem 5 napig napi kettőt (10 szem) 6 szem után kiderült hogy allergiés vagyok rá, semmi komoly...
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a fogamzásgátló tabletta (nem hasmenés) csak a normálisnál hígabb vagy a normális...