Nem kívánt terhesség?

Tisztelt Doktor nő/úr! Lassan egy éve szedem a Dienille fogamzásgátlót, és emellett az aknémra az isotretionint már több mint fél éve. A múlthéten aktusom volt, mely során nem használtunk óvszert abban a hiszemben, hogy a tabletta szedése mellett nem lehetek terhes. A gyógyszert mindennap a megfelelő időpontban bevettem, de már 2 napja késik a menstruációm, ebben az időpontban viszont felfáztam. Van okom aggodalomra? Milyen mértékben csökkenti a fogamzásgátló hatását az antibiotikum (izotretinoin) szedése? Felfázás miatt csúszhat a menstruáció?

Dr. Törő Bálint válasza menses késés témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által szedett gyógyszer nem antibiotikum. Az Izotretinoin A vitamin származék és semmi hatással nincs a fogamzás gátló gyógyszer hatására.

Üdv:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2013. március 15., 11:12 ;Megválaszolva: 2013. március 17., 16:54
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Normális dolog, ha szüzesség...
Üdvözlöm! Kétségbeesetten fordulok erre a portálra. A barátommal június 7-én feküdtem le először. Ő is szűz volt, én is az voltam. Mivel...
Fogamzásgátló, menstruáció...
Tisztelt Doktorúr! 3 hónapja kezdtem el szedni a Dienille fogamzásgátlót és az aktuális levél után mindig hétfőn reggel jött meg. Előtt...
késő menstruáció
Tisztelt Szakértő! Legutóbbi menstruációm október 6-án jött meg, október 12-én párommal szeretkeztünk és sajnos későn vettük észre, hogy...
Nem jön meg a menstruácíóm
Rendszeresen szedem a fogamzásgátlót már elég rég óta! Most váltottam a Corenelle fogamzásgátlóra! Már 5 napja késik, de terhes nem vagyok!...
Fogamzásgátló tabletta...