fogamzásgátlás

Tisztelt Doktor úr4 47 éves múltam 2012.novemberében. Jelenleg nuvaring fogamzásgátlót használok. A nőgyógyászati szűrés alkalmával (még a vizsgálatok előtt) azt mondta az orvos (nőgyógyász onkológus) , hogy nem szükséges már fogamzásgátlót vagy bármilyen terhesség elleni védekezést használnom, mivel már nem lehetek terhes. Szeretném ezügyben a véleményét kérni. Nem arról van szó, hogy nem hiszem el amit mond az orvosom, hiszen az elmúl 10 év alatt azt tapasztaltam, hogy alapos, jó orvos. De életemben soha nem voltam terhességmeszakításon és nem most szeretném ezt kipróbálni. Ezért szeretnék megerősítést kérni Öntől is. Válaszát előre is köszönöm

Dr. Törő Bálint válasza fogamzásgátlás témában

Tisztelt Kérdező!

Önmagában a kora nem biztosíték arra, hogy nem eshet teherbe. Szükséges lenne tudni, hogy van e peteérése. Ennek legegyszerűbb módja a ciklus vége felé végzett hüvelyi ultrahang vizsgálat.

Ha több cikluson keresztül nem volt peteérése, akkor is csak nagy valószínűséggel lehet kimondani, hogy a teherbeesés lehetősége csekély.

Addig míg a vizsgálat nem történik meg, én javaslom a fogamzásgátlás fenntartását.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2013. január 17., 21:04 ;Megválaszolva: 2013. január 19., 10:50
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás