Antibiotikum és a fogamzásgátló

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy 5napig kell szednem klacid antibiotikumot, és szeretném megtudni, hogy ez a gyógyszer csökkenti-e a yasminelle hatását? Ebben az időszakban nem szedem a fogamzásgátlót, mert mestruálok. Az antibiotikumot kedden fejezem be, és a fogamzásgátlót szerdától szedem ismét. Nagyon szépen válaszát!

Dr. Herman Tünde válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kérdező!

Az antibiotikum esetlegesen akkor csökkenti a fg. tabletta hatását, ha az hasmenést okoz. Mivel Ön ebben az időszakban egyáltalán nem szed fg. tablettát, így biztosan nem lesz gond, nincs szükség kiegészítő védekezésre.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2013. január 06., 20:18 ;Megválaszolva: 2013. január 09., 13:43
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló-szedés
Étrend kiegészítők és...
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg