fogamzásgátlás változókor körül

Eddig Tri regol gyógyszert szedtem, kb. 16 évig. Most hagytam abba, mert már 47 éves vagyok. Milyen hatásai lehetnek a gyógyszer elhagyásának, hiszen már biztosan hozzászokott a szervezetem? Helyette milyen fogamzásgátlási módszert javasol? Orvosom spirált ajánlott, de én egy kicsit idegenkedek tőle, bár lehet hogy ok nélkül. Előre is köszönöm a segítséget.

Dr. Törő Bálint válasza fogamzásgátlás témában

Tisztelt Kérdező!

Valóban ajánlatos a fogamzásgátló elhagyása. Tekintettel arra, hogy a fogamzás még lehetséges, ilyenkor a leginkább ajánlott fogamzásgátló mód az intrauterin eszköz, más néven spirál.

Előnye, hogy nem zavarja meg a hormonális rendszert és ugyanakkor teljesen biztonságos.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2012. december 25., 22:41 ;Megválaszolva: 2012. december 27., 16:35
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás