Elfelejtett és nem is pótolt fogamzásgátló

Szombaton elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettát (Milligest) és nem is pótoltam másnap, mert nem tudtam, hogy egyszerre be lehet venni kettőt is. Sajnos már csak 4 szem gyógyszerem maradt ebből a levélből így a betegtájékoztató szerint amint ezt a levelet beszedtem szünet nélkül folytatnom kellene a következő levéllel és a havi vérzés is elmaradna. Megemlítette hogy lehet pecsételő vérzés eközben. Ez mennyire lehet erős, ami még nem ad okot aggodalomra, illetve hány napig normális vagy számítani lehet arra, hogy ez megmarad a következő menstruációig? Továbbá az lenne a kérdésem, hogy én ugyebár egy szemet teljesen kihagytam, ha folytatom a gyógyszer szedését szünet nélkül akkor hány nap múlva áll vissza a fogamzásgátló hatása? Meddig kell egyéb fogamzásgátló módszert használni? Vagy ilyen esetben is marad a 7 nap? Milyen egyéb következményekkel kell számolni az ilyen esetekben a pecsételő vérzésen kívül? Mi a teendő ha a második levél beszedése után nem jön meg normális időben azaz 3 napon belül a menstruációm? Előre is köszönöm!

Dr. Csősz György válasza fogamzásgátlás témában

A következő mensesig kiegészítő védeklezésre van szükség. A vérzés miléyenségét megjósolni nem lehet. Lehet nagy zavar is de lehet, hogy semmi nem lesz.

Kérdés: 2012. december 10., 21:57 ;Megválaszolva: 2012. december 16., 18:17
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta...
Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás