Yangee fogamzásgátló szedésével kapcsolatos bizonytalanság

Tisztelt doktornő! Évekig Yadine fogamzásgátlót szedtem, d most hónapok óta nem szedek semmiféle tablettát. Ma a nőgyógyász felírta nekem a Yangee tablettát. Értem, hogy a menszesz első napján kell elkezdenem, de az lenne a kérdésem, hogy gond-e, ha nekem általában reggel jön meg a menszeszem, viszont este szeretném a gyógyszert szedni? Azzal vagyok megszokva, azt kevésbé felejtem el. Szóval lényeges-e, hogy a menszesz kezdetét követően lehetőleg azonnal vegye be az ember a gyógyszert vagy belefér még az esti időpont? Ehhez kapcsolódóan, így hogy újra kezdek fogamzásgátlót szedni, ha a menszesz első napján kezdem, akkor jól értem, hogy védett leszek, vagyis akár már másnap élhetek nemi életet kiegészítő fogamzásgátlás mellett? Vagy mindenképpen kell valami más védekezés is az első 7 napban? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

Dr. Herman Tünde válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Kérdező!

Természetesen elég este is bevenni. Amennyiben újra kezdi szedni a fg. tablettát egy hónap után lesz védett, addig más formában is védekezni kell.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2012. december 07., 20:43 ;Megválaszolva: 2012. december 14., 18:00
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta...
Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás