Hüvely öblítése / menstruáció késése

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A páromról lenne szó két kérdést illetően. Az első: ártalmas avagy nem, ha egy védekes nélküli szex után a párom a hüvelyébe a zuhanyrózsa segítségével "kimossa" magát? A fogamzást illetően ez tényleg hátráltató tényező lehet? Mindenbizonnyal nem 100% -os módszer, de hasznos lehet ha nem szeretnénk hogy terhesség jöjjön létre? Illetve nem ajánlott amiatt, mert a hüvelynek ez a módszer káros lehet? A második kérdésem: miért lehet az, hogy a páromnak nagyon ritka az, hogy "időben" jön meg a menstruációja (28 nap)? Általában mindig késik 3-tól 9 napig terjedően a menstruációja, de ezt befolyásoló gyógyszereket nem szed, illetve mind a ketten aktív szexuális életet élünk. Előfordulhat, hogy esetleg az aktus utáni hüvely kimosása miatt is lehetséges a késés? Segítségét előre is köszönöm!

† Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyöblítés témában

Kedves Kérdező! A tusolós hüvelyöblítés, valóban nem biztos fogamzásgátló módszer, bár nem káros. A vérzés késéshez viszont semmi köze nincs. Amíg nincs intenzív gyermekvágy és bizonyítandó ovuláció a középidőben, addig a néhány napi ingadozás, késedelem nem baj. De felmerül bennem: miért nem használnak korszerű, hormonális fogamzásgátlást inkább, ami feleslegessé teszi a zuhanyozást, száz százalékos biztonságú és percre pontos 28 napos vérzésket eredményezne?

Kérdés: 2012. december 01., 19:58 ;Megválaszolva: 2012. december 03., 18:01
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta...
Fogamzásgátló-szedés
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek szeretném tudni hogy a következők csökkenthetik e a hatását? Sörélesztő tabletta, Betadine...
Első injekció 40 felett
Jó napot Doktor Úr! Tablettáról le lettem állítva és most az injekció a Depo-provera-ra lettem át állítva. Tegnap volt az első mivel menszesz...
Menstruáció
Szeretnèm a menstruációmat késleltetni egy héttel későbbre nyaralás miatt.Nem szedek fogamzásgátlót.Lehetsèges valamilyen gyógyszerrel?