Fogamzásgátlás

35 éves koromig a Tri-regol fogamzásgátlót szedtem, utána spirált tettem fel, amit sajnos nem bírt a szervezetem, így 3 hónap után le kellett venni. Utána a Volina fogamzásgátlót írták fel, amitől sokat fájt a fejem, rossz volt a közérzetem a havi ciklus alatt időközönként, majdnem akkor amikor a Tri-regolnál másik színű tablettát kellett volna szedni, így 6 hónap után abbahagytam a szedését. Szeretném megkérdezni, hogy szedhetek-e még gyógyszert, és milyet javasolna? Nem dohányzom, nem szedek gyógyszert. A vérnyomásom inkább alacsony.

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Alacsony ösztrogén hormon tartalmú fogamzásgátló készítmény szedése tanácsos, lehetséges. Lehetőleg egyfázisú, ösztrogén és sárgatest hormont is tartalmazó úgynevezett kombinált készítményt.

Gyógyszer neveket ne kérjen, keressen fel nőgyógyász szakorvost, ahol tanácsolnak készítményt.

Kérdés: 2012. november 19., 20:26; Megválaszolva: 2012. november 21., 23:23
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Étrend kiegészítők és...
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...