Közösülés

A párommal óvszer nélkül közösülünk, a klasszikus "kikapós" módszerrel védekezünk, fogamzásgátló tablettákat nem szedek. Kiváncsi lennék, hogy orgazmus után, miután távozik az ondója, ujjal belémhatol, lehetséges a megtermékenyítés az esetlegesen a kezén maradt ondóval? Lehet okom aggódni emiatt?

Dr. Szalóczy Péter válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Kérdező! A spermium ravasz kis egysejtű. Tény, hogy a megtermékenyítéshez minél nagyobb tömegben eredményes, hét mikronnyi mérete egyedül, megoldhatatlan feladat lenne a hosszú úton. De tény, vannak biztos adatok, hogy combközi juttatáskor is feljuthatnak kis mennyiségben, de gondolja meg, hogy köbmiliméternyi térfogatban sok tucat van egyszerre. Nem valószínű, hogy esetükben baj történt, de miért nem használ korszerű hormonális fogamzásgátlást a kényszermegoldások és az idegesség helyett? Ne féljen tőlük, több úton javát szolgálnák.

Kérdés: 2012. október 04., 05:42; Megválaszolva: 2012. október 07., 11:52
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás