Antibiotikum

Kedves Doktor/ Doktornő! Olvastam itt a honlapon egy cikket az antibiotikum hatásairól hogy hogyan hat a fogamzásgátlóra. Az lenne a kérdésem, hogy körülbelül két hete voltam beteg amikor is az orvos felírt 5 szemes antibiotikumot arcüreg gyulladásra. (a gyógyszer nevére sajnos nem emlékszem) a betegség alatt sem hányás sem hasmenés nem volt. Amikor a gyógyszert szedtem akkor tartottam a 7 nap szünet a fogamzásgátló gyógyszerrel. Amikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlót akkor még volt 3 szem az antibiotikumból. Az lenne a kérdésem, hogy amikor kétszer belém élveztek az aktus folyamán csökkent e a fogamzásgátló tabletta hatása? Illetve mennyi az esélye a teherbe esésnek? Amikor az aktus történt előtte 5 napja szedtem a fogamzásgátlót. A diane 35 már több mint egy éve szedem. Ennek kapcsán ebben az esetben van jelentősége? A cikk olvasása alatt eléggé pánikba estem. Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

A fogamzásgátlás a gyógyszermentes napokra is kiterjed.

A fogamzásgátló felszívódása 4-5 óra.ezt kell biztosítani.

Kérdés: 2012. szeptember 21., 23:02; Megválaszolva: 2012. szeptember 23., 21:16
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?