teherbe eshetek-e

A barátommal péntek éjjel lefeküdtünk és elszakadt az óvszer. 8-9 óra múlva már megvolt az esemény utáni tabletta, de az orvos azt mondta, hogy csak lefekvés előtt vegyem be mivel így hatékonyabb. Így is tettem, de utána néztem a következő peteérésemnek és annak hogy a sperma általában 3 de akár 5 napon keresztül is megmarad a megtermékenyítő képessége. Mivel keddig menstruáltam, kiszámoltam, hogy kb jövő hét keddtől lesz peteérésem. Viszont mivel a gyógyszert már pénteken bevettem ezért az csak 3 napig hat azaz kb hétfőig. Ezek után lehetséges, hogy mégis teherbe esek? És ha igen, mit lehet tenni még a megelőzés érdekében?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza esemény utáni tabletta témában

Az lefekvéskor bevett gyógyszernek nincs nagyobb hatékonysága.

A gyógyszer nem csak három napig hat, védelmet biztosít.

További együttlétkor tanácsos védekezni.

Kérdés: 2012. szeptember 16., 11:10; Megválaszolva: 2012. szeptember 17., 17:27
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?