Fogamzásgátlás?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 43 éves vagyok, és azt tanácsolták, hogy ne szedjek már fogamzásgátlót, pedig nincs semmilyen problémám. Ezáltal most a petevezeték elkötés felé hajladozok, de nem tudom, hogy először a nőgyógyászomat keressem fel, (nem kórházban rendel) , vagy egyből a kórházban keressek egy nőgyógyászt, aki később meg is műt? Még mindig 2*3 hónap a várakozási idő? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza meddővé tétel témában

Kedves Kérdező! Abban az életkorban van, amikor ritkulnak a teherbeejthető ciklusok, a hátralévó ilyen évekre nem érdemes a petevezető elzárás műtétet elszenvedni. A gyógyszercégek ugyan állítják, hogy a korszerű, kis dózisú mini pilléket lehet szedni nagyjából a praemenopauza kb. 50 éves koráig, mi orvosok, ha nem is tiltjuk, lehetőleg kerüljük 45 év felett, ha dohányos, akkor egyértelműen, mert meghatványozódnak bizonyos esetleges rizikó faktorok. De foglalkozzon azzal a gondolattal, hogyha pontos cikusai vannak még, hogy a régi, naptásmódszert kombinálja ma mindenütt kaphazó helyi fpgamzásgátló szerekkel. (Pharmatex, Patentex) Ezek kúp, tablatta, zselé stb kombinációban vannak, felhelyezésük után 5 perc múlva biztonsággal meggátolják a spermiumok mozgását 8 órán át hatásosan. Tehát: vérzés utáni és előtti héten semmi, a közti héten a fentiek. Ha ciklusa nem pontos, a szerek bármely ciklusszakban is biztonsággal védenek. Ha nincs kedve ezekhez, inkább még a tablettát 2-3 évig, mint a műtétet

Kérdés: 2012. szeptember 14., 11:09; Megválaszolva: 2012. szeptember 16., 17:28
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?