Egy fogamzásgátló kimaradt...

Tisztelt Doktornő! A kérdésem szokványos: fogamzásgátló szedésekor a 7 napos szünet utáni első napon volt szexuális aktusom, amely után a szokott időben bevettem az első gyógyszert, de a másnapit elfelejtetem, így azt a harmadikkal együtt vettem csak be. Védett voltam-e így a terhességtől? A következő napokban szükséges-e kiegészítő védekezés? Megtisztelő válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza rendszertelen fogamzásgátló szedés témában

Ha elfelejtette bevenni a Yadine filmtablettát

- Ha 12 óránál rövidebb időt késett a készítmény bevételével, a terhesség elleni védelem még nem csökkent. Vegye be a filmtablettát, amint az eszébe jut, és a következő tablettát a megszokott időpontban vegye be.

- Ha 12 óránál hosszabb időt késett a filmtabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több egymást követő filmtablettát hagyott ki, annál nagyobb a terhesség elleni védelem gyengülésének veszélye.

Különösen nagy a teherbeesés kockázata, ha a csomag elejéről vagy végéről hagyott ki tablettákat.

Egy filmtablettát hagyott ki az első héten:

Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egy időben történő bevételét jelenti. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be. Alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert a következő hét nap alatt, pl. óvszert. Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor vagy elfelejtette a tablettamentes időszakot követően elkezdeni az újabb csomag szedését, tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll. Ebben az esetben forduljon orvosához.

Kérdés: 2012. szeptember 14., 02:01; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 21:42
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?