Fogamzásgátló tabletta abbahagyása

Tisztelt Doktor Úr! Több, mint 8 éve szedek fogamzásgátlót. Az utóbbi 3 évben állandó panaszom a köztes vérzés jelentkezése. Több orvosnál-, több vizsgálaton jártam, mindig negatív eredménnyel (kenet, UH, stb.) . Gyógyszert is többször cseréltem, Milligestet Sensonette 20-ra, majd Sensonette 30-ra, végül most egy éve tri-regolra (Arra nagyon figyelek, hogy mindig azonos időben vegyem be, sosem hagytam ki egyet sem. A megvonásos vérzés is mindig rendszeres) . A köztes vérzés általában a ciklus 14-21. napja között jelentkezik, kezdetekben csak 2-3 napig, mára már akár 4-6 napig is tart. Mivel ez egyrészt nagyon kellemetlen, másrészt zavar, hogy nem tudom az okát, utolsó ötletként arra gondoltam, hogy más-, hormon mentes fogamzásgátló módszert választok. (Ezúton kérdezném a véleményét a pharmatex készítményekről, ovuláció idején pl. óvszerrel kiegészítve.) Tudom, hogy vizsgálatok nélkül nehéz a kérdésemre válaszolni, mégis arra lennék kiváncsi, hogy Ön szerint lehet-e megoldás (akár csak kevés eséllyel is) a gyógyszer elhagyása a problémámra, vagy szinte biztos, hogy ez nem fogja megoldani a gondjaim. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátlás témában

A szájon át szedett készítmény hatékonysága nagyobb.Ez a hosszú távú megoldás a védekezésre.

A leírt készítmény óvszerrel alkalmazása is kellő védettséget jelenthet, azonban körülményesebb.

A gyógyszer elhagyása helyet más szájon át szedhető készítmény a tanácsos.

Kérdés: 2012. szeptember 13., 21:37; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 21:32
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló tabletta wu long anti...