Autoimmun betegségre szedett gyógyszer befolyásolja a fogamzásgátló tabletta hatását?

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy autoimmun betegségem van már több éve, és azóta folyamatosan szedek gyógyszert. Ez lehet hatással a fogamzásgátló tablettára, Gestomixról van szó? Még nem kezdtem el szedni, de az orvos, aki felírta nem kérdezett semmit, így nem tudom, hogy kell-e tartanom attól, hogy nem fejti ki a hatását. A kezelő orvosom szerint, aki folyamatosan ellenőrzi a májfunkciós és egyéb értékeket, ez nem gond, de szeretném az Ön véleményét is kérni. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Az ösztrogén a kortikoszteroidok hatását fokozhatja. Sokszor kevesebb szteroid adása is elegendő lehet a terápia beállítása során. Szoros követés szükséges, ha az ösztrogén szedését a beteg abbahagyja, mindenképp jelezze kezelőorvosának.

Nincs akadálya a szedésének.

Kérdés: 2012. augusztus 28., 22:09; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 18:38
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...