meddig lehet

Üdvözlöm Doktor Nő/Úr! 37 éves, ülőmunkát végző nő vagyok.Kérdésem az lenne, hogy lehet e fogamzásgátlót szednem még? Van egy gyermekem és 2 éve volt egy abortuszom is. Nem dohányzom. A májamon kb. 10-12 évvel ezelőtt fedeztek fel egy értágulatot, amit valószinüleg a sok antibiotikum (állandó arcüreg-gyulladás) ill. a fogamzásgátlók okozhattak. Panaszom nincs. A trombózis miatt kérdezem mindezeket. Családomra nem jellemző ez a betegség, bár a magas-vérnyomás igen. A bal lábam szára néha szokott zsibbadni és dagadni, de ez az egész napos ülésnek köszönhető- gondolom. Nagy melegben az arcom is picit ödéma jellegű. Visszereim nincsenek. Ezek ismeretében szedhetek e és milyen fogamzásgátlót? A spiráltól idegenkedem.Jelenleg a Yasminelle van felírva. Előre is köszönöm válaszát. Ani.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Életkora miatt lehet szedni fogamzásgátlót.

Egyéb tényezők mérlegelése és kivizsgálása szükséges, de a leírtak alapján nincs ellenjavallat.

Kérdés: 2012. augusztus 28., 19:00; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 18:23
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...