fogamzásgátló véd -e ha...?

Kedves Doktórnő, Érdeklődni szeretnék h a fogamzásgátló tabletta akkor is vádelmet nyútj -e, ha a levél 20. tabijánál barna folyásom volt, igaz kb másfél napig de két tamponra azért szükségem volt. Kb a 15-17. napon (nem emlékszem pontosan mikor) 2 tablettát vettem be, mert nem voltam benne biztos h bevettem aznap... kérdés, h ha 2 került be a szervezetembe egy nap, akkor megvariálhatta-e annyira a hormon a szervezetemet h attól volt -e a barnafolyásom. Most tellik le 7 nap szunet, egyébként a menszeszemmel minden oké. Csak azt nem tudom eldönteni, h akkor most egy hónapig használjunk-e óvszert a baratommal vagy ne. Mert nem írja sehol a tájékoztató, h ebben az esetben véd-e a gyógyszer h a levél végén, erősebb barnafolyásom volt. Egyébként Microgyn 30-at szedek. Ez volt a 4. levél mert előtte 8 évig Yasminet szedtem. Köszönettel: Vetta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Az utolsó tablettánál jelentkező menstruáció nem befolyásolja a védettséget. A kihagyott tablettának lehet szerepe a koraibb vérzésnek.Ha 12 órán belül pótolta nem szakad meg a védettség.

A következő ciklusban az előírt alkalmazással nem szükséges egyéb védekezés.

Kérdés: 2012. augusztus 28., 18:01; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 11:55
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...