diane35-policisztikus petefészek

Kedves Doktor! 21 éves vagyok, a policisztikus petefészkem miatt 3 éve a Diane 35 nevű tablettát szedem. Próbálkoztam időközben gyengébb hormontartalmúval, de a szervezetem rosszul reagált rá, és a doktornőm szerint vissza kellett erre térnünk. Nem bízom teljesen az orvosomban, váltani fogok, de most önt kérdezem meg. Tudom, hogy ez a fogamzásgátló erős hormontartalmú és úgy tudom, hogy nem ajánlatos több évig szedni, a későbbi meddőségtől is félek. Okkal? Amikor megpróbáltam abbahagyni, néhány hónapig magától nem jött meg a menstruációm, hormoninjekciót kaptam, ez segitett rajta. Hamarosan fél évre külföldre utazom, és a doktornő szerint eközben is szedjem a fogamzásgátlót (a cisztákon kivül, a fogamzásgátló hatása miatt is szedem) , de én aggódom, amiatt, hogy már hosszú ideje szedem, és a fél évet is soknak találom, főleg így, hogy a párommal is külön leszünk. A doktornő szerint a cisztáimon más nem segít, a gyengébb hormontartalmúakra rosszul reagáltam, és lát már némi javulást. De félek, hogy vajon nem okoz -e később nagyobb gondot az, hogy ilyen hosszú ideig szedem, még ha a cisztáimon segít is? Valamint, hogy nincs-e más mód ezek ellen, csak ez az erős fogamzásgátló?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza PCOS témában

Az alkalmazott készítmény egyes szakmai ajánlás szerint 1 éven túl nem célszerű alkalmazni, a leírt későbbi hatása miatt.

Létezik más készítmény amivel, -az összes körülmény ismerete birtokában-, kezelhető lehet.

Forduljon nőgyógyászához.

Kérdés: 2012. augusztus 28., 15:54; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 11:49
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Több fogamzásgátló beszedése
Fogamzásgátlás használata
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere