Fogamzásgátló szedése alatti menstruáció

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Február óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Eddig nem volt problémám vele, folyamatosan, rendszeresen szedem kb azonos időpontban. Nem fordult elő pecsételéses vagy áttörő vérzés egyszer sem. Előfordult, hogy 2 órával később vettem be a kelleténél, de kb 1szer 1szer egy szedési ciklusban. pár hónapja előfordult, hogy volt még egy tablettám, de aznap reggel megjött. Aznap bevettem az utolsó szemet. A mai napon (pénteken) szintén megjött, pedig vasárnapig még van tablettám. Tehát hétfő lenne az első tablettamentes nap. Az lenne a kérdésem, hogy be kellene vennem a maradék tablettákat? Javasolt ilyenkor gyógyszerváltás? Minek a jele lehet ez? Előre is nagyon köszönöm a választ! üdvözlettel: Virág Csilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Igen, be kell venni a maradék tablettákat.

A szedett vitamin befolyásolhatja a fogamzásgátló

felszívódását, emiatt is lehet, hogy hamarabb jelentkezett a menstruáció.

Nem szükséges más készítményre váltani.

A szervezetben lévő hormonmennyiség nem tudja fenntartatni a méhnyálkahártyát, az leválik, ez a menstruáció.

Kérdés: 2012. augusztus 24., 20:20; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 22:16
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...