Menstruációs zavar

Tisztelt Doktornő! 2 éve szültem második gyermekemet.1évid szoptattam és ez idő alatt szedtem a Cerazette gyógyszert, nem volt semmi probléma. Amióta nem szoptatok, váltva lett a gyógyszer. Már a 3-at próbálom 10hónap alatt, de mindegyiknél ugyan az a problémám: havonta többször megjelenő változó időpontban és változó mennyiségű havi vérzés jelentkezik.Sajnos a nőgyógyász nem segít és nem is foglalkozik a problémámmal.Nem tudom mi tévő legyek, vagy abbahadjam-e a gyógyszer szedését? A hajam is nagyon hullik szülés óta. Köszönöm is előre válaszát! Barbara

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza rendszertelen menstruáció témában

A hajhullás hátterében egyéb más tényezők is lehetnek, forduljon bőrgyógyászhoz.Lehet gyulladás, hormonális ok, stb.

Fogamzásgátló gyógyszer szedés alatt jelentkező vérzést közti vérzésnek, vagy áttöréses vérzésnek nevezzük.

Abban az esetben, ha fogamzásgátló szedés alatt vérzés jelentkezett, az alábbi lehetőségek vannak:

Amennyiben fogamzásgátló szedés mellett vérzészavar jelentkezik, az első feladat, hogy olvassa el a gyógyszer tájékoztatóját, abban sok hasznos tanácsot talál.

A fogamzásgátló gyógyszer csak orvosi ellenőrzés mellett szedhető, orvosnak kell felírni! Forduljon a gyógyszert felíró szakorvoshoz.

Amennyiben újonnan kezdett gyógyszerszedés első ciklusában (első hónapban) jelentkezik vérzés, akkor a gyógyszer folytatása javasolt. A gyógyszerszedés kezdetén előfordulhat vérzés. A gyógyszerszedés megkezdése után 3-6 hónappal nem elfogadható a vérzés.

Amennyiben kevés vérzés jelentkezik (barna, vagy rózsaszín hüvelyváladék) , abban az esetben a tablettaszedés folytatása javasolt.

Amennyiben menstruációhoz hasonló vérzés jelentkezik, abban az esetben a tablettaszedés abbahagyása javasolt, a szokásos egy hét szünet időtartamra, majd folytassa a következő levéllel a gyógyszer szedését.

Minden vérzészavar esetén forduljon szülész-nőgyógyász szakorvoshoz!

Kérdés: 2012. augusztus 14., 18:21; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 16:15
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás