Lyndinette 2....

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát, ami a védettséget illeti sajnos nem nyugtatott meg. Valamint ahogy írtam, több, mint 10 éve nem szedtem már fogamzásgátlót, így ami a laktóz kérdést illeti, nincs sajnos összehasonlítási alapom az előzővel... Szóval akkor védelem.... Ha az első hónapban kiegészítő védekezés szükséges, ahogy Ön írta, erről vajon miért nem "rendelkezik" a gyógyszertájékoztató? Az csupán a 7. napig írja a kiegészítő védekezést, utána nem. Most hinni lehet a gyógyszertájékoztatónak vagy nem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Lényeges dolgot kérdezett, hogy tudniillik a fogamzásgátló szedésének kezdetén mikortól biztonságos a védelem. Ez minden tabletta vonatkozásában ugyanúgy működik. Ha a menses első napján kezdi el a tablettaszedést, akkor már az első ciklus is teljesen védett lehet. Néha (azért, hogy az első ciklusok stabilabbak legyenek) az 5. napon történő kezdést javasoljuk, ekkor viszont az első levél szedésekor még nincs tökéletes védelem, tehát más módszert is alkalmazni kell, a második ciklustól áll be a védettség. A más módszer elsősorban óvszert jelent, a megszakított közösülés annyira bizonytalan módszer, hogy arra nem bíznám a dolgot.

Kérdés: 2012. augusztus 13., 22:42; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 15:25
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...