fogamzásgátlás

1. Az óvszer mennyire biztonságos fogamzásgátlási módszer? nem akarok tablettát szedni, mert nem akarok meghízni, viszont nagyon félek a teherbeeséstől. 2. A víz alapú síkosító mennyire biztonságos? úgy olvastam attól nem tud kilyukadni a latex.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátlás témában

Az óvszer helyes használata meglehetősen biztonságos védekezési forma. A Pearl-indexe 2 és 12 között van, vagyis 100 olyan nő közül, aki ezt a fogamzásgátló eszközt alkalmazza, 2-12 esik teherbe.

A védekezés biztonsága a helyes alkalmazás mellett az óvszer minőségétől is függ. Ezért csak márkajelzéssel és CE jelöléssel ellátott óvszert alkalmazzon és figyeljen oda a lejárati dátumra! A túl régi óvszerek ugyanis elszakadhatnak.

Amit a fogamzásgátlásról tudni kell

Az, hogy a pár milyen eljárást alkalmaz a nem kívánt terhesség elkerülésére, sok tényező függvénye, érdemes átgondolni a választott módszer a hatékonyságát, kockázatait és költségvonzatát is. Optimális esetben a terhesség a pár számára legmegfelelőbb időpontban következik be. Ez azt is jelenti, hogy a gyermekvállalás előtti időszakban, valamint a tervezett gyermekek megszületése után gondoskodni kell a teherbe esés elkerüléséről. Amit a fogamzásgátlásról tudni kell.

Ne használjon olyan óvszert, melynek a csomagolása sérült! A napsugárzás, hőség és a nadrágzsebben, piperetáskában és pénztárcában való szakszerűtlen tárolás hatására lyukacsossá és könnyen szakadóvá válhatnak. Az óvszer-automaták néha hőmérsékletingadozásnak vannak kitéve, így a bennük tárolt óvszerek gyorsabban kilyukadnak vagy megrepednek.

Kérdés: 2012. augusztus 12., 20:16; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 21:48
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló tabletta wu long anti...