Szedhetem a tablettát, ha 1 hónapja szoktam le a dohányzásról?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma voltam nőgyógyászaton (ez volt a 3.alkalom) kúpot kaptam, mert hüvelygyulladást látott, de előző 2 alkalommal is ugyan ez történt. Egyik kérdésem: hogyan lehetne kikezelni a hüvelygyulladást, hogy ne térjen vissza? Mindig felszedtem a kúpot, de nem akarok mindig ezzel orvoshoz fordulni. A másik, kértem fogamzásgátló tablettát, amit nem szeretnék sokáig szedni, csak míg újra visszaáll a menzeszem rendszeressége, és hátha hízok is egy kicsit. Azt szeretném még kérdezni, hogy 1 hónapja szoktam le a cigarettáról. Tudom, hogy a dohányzás önmagában is káros, főleg fogamzásgátlóval. Ha már 1 hónapja nem dohányzom, így szedhetek fogamzásgátlót? Önnek mi a véleménye a Stodette fogamzásgátlóról? Családomban hála, nem fordult elő semmilyen daganatos, trombózisos betegség. Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kérdező!

A hüvelygyulladás típusa is fontos lenne a pontos válaszhoz, de az alábbi tanácsokat érdemes megfogadnia:

-egészséges, vitamindús étkezés, fehér liszt, egyszerű cukrok kerülése

-stressz kerülése, csökkentése

- rendszeresen hüvelyi probiotikum kúra

- aktus után tejsavas irrigálás

- intim higiénia, de ezt nem szabad túlzásba vinni

Az ön korában, ha nincs önnél egyéb okok miatt fokozott trombózisveszély, pl. APC rezisztencia vagy egyéb hematológiai betegség, műtét, stb., akkor nyugodtan kezdje el a tablettát akkor is, ha egy hónapja tette le a cigarettát.

Kérdés: 2012. július 24., 22:25; Megválaszolva: 2012. július 25., 14:43
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás