Fogamzásgátló

Kedves Doktornő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy fogamzásgátlót szedek (2éve) és aggódok, hogy terhes lehetek.Utolsó menstruációm 06.23-án volt és a szokásos 4-5 nap helyett 3napig tartott csak és kevesebb is volt.Előtte egy héttel felfázásra a zanocin nevű antibiotikumot szedtem (ekkor nem voltam együtt a párommal) (Az antibiotikum szedése előtt megszakítással voltunk csak együtt) . Aggódtam így 06.27-én csináltam egy terhességi tesztet (Angel) , mert hányingerem volt.Negatív lett.Ekkor megnyugodtam, de most 2napja mellfeszülést és mellbimbó érzékenységet érzek és többet járok pisilni is. (A párommal ebben a hónapban óvszerrel is védekeztünk) .Ön szerint lehetséges-e a terhesség? Ha fogamzásgátló tabletta mellett terhes lennék jelentkezne megvonásos vérzés? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: M. Csilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Kérdező! Fogamzásgátló is okozhatja a leírt tüneteket, különösen, ha nem volt havi tablettaszedési szünet. Az is igaz, hogy az antibiotikumok ronthatják a tabletták hatását, de ez terhességi teszttel tisztázható.

Kérdés: 2012. július 12., 19:37; Megválaszolva: 2012. július 13., 18:53
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás