Milyen fogamzásgátló ez a Zoely?

Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy mit kell tudni a Zoely fogamzásgátló tablettáról? Bőrgyógyászom illetve egyéb orvos megállapítása szerint a férfi nemihormonok vannak nálam túlsúlyban, ezért aknés, seborrhoeas a bőröm, valamint a szőrszálaim megerősödtek. A Zoely fogamzásgátló használati utasítása alapján nagyon gyakori az akné képződés a gyógyszer alkalmazása esetén. Nem fogja ez fokozni nekem az akné képződést? Nagyon félek, hogy az eddig valamennyire csökkent faggyúmirigy működésemet illetve faggyúmirigy gyulladásaimat újra fokozni fogja, mert még most sem tökéletes sajnos. Nőgyógyászom szerint ilyen esetben pont az ellenkezőjét fogja kiváltani, széppé teszi a bőrömet. Mennyire igaz ez? Előre is köszönöm segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza akne és fogamzásgátlás témában

A gyógyszer akné képződésre való hatása ismert, mellékhatása lehet az akné képződés.

Javaslom 3-6 hónapi szedését, azt követően tapasztaltak alapján döntsön a további alkalmazásáról.

Kérdés: 2012. június 21., 09:15; Megválaszolva: 2012. június 23., 19:15
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?