8 napos szünet

Kedve Doktornő/úr! Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek már több éve, soha nem volt probléma a pontos szedéssel. Most azonban utazás miatt a 7 napos gyógyszerszünet 8 naposra tolódott. Ilyenkor elveszik a védettség? Aznap, mikor újra elkezdtem szedni, együtt voltunk a párommal, lehet ebből baj? Köszönettel, Bea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

A szünet hosszabbodása miatt nem biztos a védelem, ha a gyógyszermentes szünetben vagy az első héten volt aktus. Ha még belefér az időbe, van lehetőség esemény utáni tabletta szedésére, ha már nincs, és késik a mensese, csináljon tesztet.

Kérdés: 2012. június 11., 12:55; Megválaszolva: 2012. június 12., 09:11
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?