Terhesség?

Üdvözlöm! Olyan problémám van, hogy múlt hónapban a háziorvosom tanácsára szüneteltettem a fogamzásgátló gyógyszert (Lindynette 20) . Tehát az utolsó beszedett gyógyszerem április 30-án volt. Ezután május 5-én rendre megjött a menstruációm. A gyógyszermentes napokon éltem nemi életet, de nem védekeztünk (úgy gondoltam, akkor még védeni fog a gyógyszer, mint eddig mindig) . Most már egy hete késik a menstruációm, de az utolsó vérzésem után minden alkalommal óvszerrel védekeztünk, (ugye a gyógyszert már nem szedtem) . Lehetséges, hogy az utolsó beszedett gyógyszer és az utolsó menstruációm közötti pár napban terhes lettem? Van rá esély? A másik kérdésem pedig, hogy a háziorvosom azért mondta, hogy 2-3 hónap szünetet tartsak a fogamzásgátlóval, mert a laboreredményem a következő értékeket mutatta: Prothrombin: 66% (Referencia érték: 70-120) , INR: 1, 33 (Referencia érték: 0, 90-1, 20) . Azt mondta, ez biztos, hogy a fogamzásgátló szedése miatt van. (Előtte beteg voltam, és antibiotikumot kellett szedjek, arra gondoltam, hogy emiatt is lehetett eltérés) . Ön szerint is indokolt volt a gyógyszer szünet? (kb. 3 éve szedem ugyanezt a gyógyszert és sose volt ilyen probléma előtte) . Köszönettel: Nyussz90

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Tartós szedés után akár hónapokig nem jön meg a vérzése. De ez önmagában nem baj.

Meddig szedhetők:



Terhességi teszt végzése javasolt, ha több hónapig nem jön meg forduljon nőgyógyász szakorvoshoz.

Kérdés: 2012. június 09., 15:52; Megválaszolva: 2012. június 11., 22:59
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?