Volina: igaz, hogy hat az első szemtől?

Kedves Doktornő! Április 24-én, a menstruációm első napján kezdtem el szedni a Volina nevű fogamzásgátlót. A betegtájékoztató szerint a gyógyszer már az első szemtől véd, ha azt a vérzés első napján szedjük be, valamint az orvosom az ezt ajánlotta. A 7. szem után voltam együtt a párommal, nem használtunk másféle fogamzásgátló módszert. A napokban viszont kis mennyiségű barnás folyásom jelentkezett, bár mára már az is megszűnni látszik. Megrémültem, hogy ezt azt jelenti, hogy a gyógyszer nem megfelelő számomra, mert nem fejti ki hatását teljesen. Ma (május 3., a 9.szem tabletta után) voltam a nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy ez nem főképpen azt jelenti, hogy nem hat, valamint a betegtájékoztatóban is az áll, hogy ez előfordulhat. Az mondta, hogy nem estem teherbe.Ön szerint fennáll a terhesség? Válaszát előre is köszönöm. Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Judit!

Semmi oka aggódni. A gyógyszert előírás szerint szedte, védve van, a pecsételés meg azért van, mert szokja a szervezet a Volinát, ez az első három hónapban nem kóros. Nyugi.

Kérdés: 2012. május 03., 16:53; Megválaszolva: 2012. május 04., 13:01
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok