Magas érték

Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdésem lenne, hogy a magas GPT és GOT mit jelent? Rendszerint kiíratom a fogamzásgátló tablettát, azonban ezúttal a nőgyógyászom nem írta fel, mert a labor vizsgálat során a GPT 104 <40 a GOT 58<40 kicsit megijjedtem, mert sosem volt még ilyen. Mi lehet ez? Mennyire magas ez az érték?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kérdező!

Ezek közepesen magas értékek, és arra utalnak, hogy a máj túlterhelt. Ilyet okozhat a fogamzásgátló szedése, így valószínűleg ezért állította le kezelőorvosa a tablettaszedést. Ha 2-3 hónap alatt visszaállnak a normál értékek, akkor a gyógyszer volt a ludas és más fogamzásgátlási mód után kell néznie.

Kérdés: 2012. április 20., 15:06; Megválaszolva: 2012. április 20., 23:04
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?