Fogamzásgátló-váltás

Tisztelt Doktorúr! Kb. háromnegyed éve szedek fogamzásgátló tablettát. Először fél évig a Cypromixet szedtem, majd most lassan három hónapja a Symiciát. Ez a tabletta sajnos nem vált be nálam, mert menstruáció alatt elkezdett görcsölni a hasam, holott eddig ilyen problémám nem volt. Arra gondoltam, hogy visszatérnék a Cypromixhez. Mit gondol, lehet ilyen sűrűn változtatni a gyógyszeren? Okozhat ez valamilyen egészségügyi problémát vagy kockázatot? Olyat is hallottam, hogy a Cypromixet nem szabad túl sokáig szedni- ez igaz? Mert más orvos szerint meg nem okoz problémát a hosszabb szedés. Ha újra elkezdem szedni a Cypromixet, annak enyhe mellékhatásai fognak jelentkezni újra (1-2 kg hízás és mellnövekedés)? Ezt mindenképpen tudnom kellene. Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló tabletta témában

A fél évig szedett gyógyszer szedését hosszú távon nem javasolt szedni magas ösztrogén hormon tartalma miatt. A leírt mellékhatások jelentkezhetnek ismét.

Életkora miatt is a jelenleg alkalmazott készítmény vagy más hasonló a megfelelő.

Kérdés: 2012. április 20., 08:14; Megválaszolva: 2012. április 22., 21:39
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok