Fogamzásgátló váltás-esetleg terhesség?

Tisztelt Doktornő/Úr! Március 8-án volt az utolsó menzeszem (5 napig tartott) . Április 4-én kellett volna megjönnie, de közben volt gyógyszerváltás. Cypromixet szedtem 3, 5 évig, amit abbahagytam, helyette kaptam a Gestomixet. Ezt április 30-ától kezdve szedem (mindig pénteken kezdtem el szedni, és mivel a nőgyógyászom nem mondta, hogy meg kell várnom amíg megjön, ezért elkezdtem az új gyógyszert is pénteken) . A 2 fog.gátló szedése között volt kb 3 hét szünet. Mint írtam, márc. 8-án jött meg utoljára (a Cypromix utolsó leveléből kb7-8 szemet nem vettem be) . Most hétvégétől néha rámjönnek rosszullétek (enyhe szédülés, hányinger) . Ön szerint lehetek terhes? Vagy a gyógyszerváltás miatt nem jön meg? Ön szerint mi a teendő ilyen esetben? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: M.V.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

A terhességet ki kell zárni: terhességi teszt, nőgyógyászati vizsgálat, ultrahang.

Az utolsó szemek elhagyása és a késői kezdés lehet oka ennek a helyzetnek.

A szédülés, hányinger az a kora terhesség tünete.

Az először szedett gyógyszer helyet alacsonyabb hormontartalmú a tanácsolható.

Kérdés: 2012. április 12., 13:22; Megválaszolva: 2012. április 13., 22:42
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok