• Zoely elkezdése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Tegnap írta fel a nőgyógyászom a Zoely 2, 5mg/1, 5 mg fogitablettát, és tegnap be kellett volna vennem az első szemet, mivel tegnap volt a menstruációm első napja. A patikába azonban csak mára tudták meghozatni.Én eddig nem szedtem fogamz.gátlót. Mivel ma már a menstruáció 2. napja van, így a 2 számú tablettával kell kezdenem? Az első (start)kimarad? ha jól értelmezem. Mikortól véd a tabletta, hogy ha a második napon kezdtem el szedni? Köszönöm válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Bármely korszerű fogamzásgátló, ha aciklus első-vagy második napján idítva van, már azt a ciklust biztonságal védi. A második napon is az első tablettával indítson, ettől kezdve a ritmus végig: három hét tablatta, lehetőleg azonos napszakban, majd egy hét szünet. Ha ma, csütörtökön indit, mindig csütörtök lesz az utólsó tabletta napja és az új elsőé is.


        Kérdés: 2012. április 11., 13:34; Megválaszolva: 2012. április 12., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: