• Fogamzásgátó szüneteltetése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 4 éve szedek fogamzásgátlót. Yasminellet. Eddig nem tartottam szünetet, de most mivel elfelejtettem kiváltani, úgy gondoltam, ideje a javasolt 2 hónapos szünetet beiktatnom. Kissé féltem tőle, mert nekem annak idején a havi vérzés beállítására, és pattanásokra írták fel, és nem akarok újra pattanásos lenni, valamint azt sem szeretném, hogy össze vissza jöjjön meg. 2 hete hagytam abba a fogamzásgátlót jövőhét után kellene megjönnie, de már most pecsételő vérzésem van. Ez normális? Ön szerint mennyi szünetet hagyjak? Mikor kezdhetem újra szedni? Gyermekvállaláson még nem gondolkodom. Válaszát köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

        A vérzés nem normális. Ma már a korszerűbb készítmények esetén, jelen esetben is nem szükséges a tabletta szedésében szünetet tartani. Ha terhességet nem szeretne kezdje el ismét alkalmazni.


        Kérdés: 2012. április 08., 17:43; Megválaszolva: 2012. április 12., 22:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: