• Antibiotikumos kezelés fogamzásgátló mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő/Úr! Vírusos megbetegedésem volt, amire a levoxa antibiotikumot kaptam. Már lassan 2 éve szedem a dienille fogamzásgátlót. Még lenne hátra 1 hét a 7 napos szünetig. De ma reggelre megjött, legalábbis pecsételő vérzésem van. Vasárnap a párommal volt köztünk sex. Az antibiotikum tegnap fogyott el(Hétfőn). Ez a pecsételő vérzés az antibiotikum miatt van? Ugye nem lehetek terhes? direkt néztem a levoxa betegtájékoztatóját, és nem írta, hogy hatása lenne rá, annyit írt, hogy vannak antibiotikumok amik hatással vannak a fogamzásgátlóra. Válaszát előre is köszönöm! Üdv: Enikő

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        KEdves Enikő! Az antibiotikum miatt lehet a pecsételés, de ezzel a típusú antibiotikummal általában nem szokott gond lenni, nem jellemző, hogy csökkentené a tabletta hatását, de ha esetleg a megvonásos vérzés késne, csináljon egy tesztet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. április 03., 08:15; Megválaszolva: 2012. április 04., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: