• fogamzásgátlás PCOSszel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Drnő! Szeptemberben töltöm a 35-öt.Eddig a Minerva fogamzásgátlót szedtem, mellé a betegségem miatt Meforalt szedek 2*850mg-ot. Szeretnék érdeklődni, hogy nekem ajánlott e Mirena spirál? A fogamzásgátlóval rendszeres ciklusaim vannak, de nélküle elhúzódó és nagyon bőséges menstruációim vannak. Voltam ellenőrzésen nőgyógyásznál, de akinél voltam, elhatárolja magát teljesen bármilyen spirál használatától. Szeretném tudni, hogy van e értelme másik nőgyógyászt keresnem. Volt 2 spontán vetélésem, és egy élve szülésem, aki szerencsére egészséges. Penicilin érzékeny vagyok.Epikrízis: Kolp:"A" zonában részleges ectropium.Ép külső genitaliak.Stvv:KP.tág hüvely, tömött portio, zárt méhszáj és nyakcsatorna.Rende nagy, mobilis uterus, szabad, betapintható kismedence.Tavalyi cyt eredmény P2.UH eredményem:Az uterus norm, nagyságú.Endometrium:5mm-es vastagságú. Mko.ovárium PCO-s. sajnos dohányzom, napi 10-12 szálat. Kérdésem az lenne, h ilyen eredményekkel nekem felhelyezhető e Mirena, és ajánlja-e a Drnő? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Mindegy, hogy a hormonalis fogamzásgátláshoz a hormon napi menyisége szájon ás, / Minerva/, méhen belülről / Mirena/ vagy a hüvelyből / Nuva Ring/ szívódik fel a napi szükséges mennyiségben. A két utóbbi módnak az a haszna, hogy a máj megkerülésév el jutnak a véráramba, igy inkébb kímélik azt. Nem tudom, hogy ha panaszmentes szájon át tablettaszedő volt, miért akar váltani. Nem említette azt sem, milyen betegségre utal a Meforal szedésével. Negyven év felett, de addig is nem szeretjük a dohányzó hormonhasználókat, bizonyor thrombotikus és stroke betegségek negyven felett főleg, rizikót jelenthetnek. Maradjon nem hosszú időre eddigi gyógyszerénél ha panaszmentes szedő és mindenképpen, számos okból ha lehet szokjon le a dohányzásról.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. április 01., 07:40; Megválaszolva: 2012. április 02., 19:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: