• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Tanácsát szeretném kérni...Nemrég egy vérvételen kiderült hogy emelkedett a koleszterinem 5, 7 és a pajzsmirigyem értéke is magasabb de annyira elenyészőn hogy nem kell gyógyszert szednem meg a T3 T4 értékem normális! 6éve szedem a lindynette20at a háziorvosom és a neurológusom(pánikbetegséggel kezel)azt mondták hogy valószínű hogy a fogamzásgátlóm a ludas! Ez lehetséges? Mégis hogyan tudnám ezt kideríteni? Gyereket még semmiképp sem szeretnék! Más, hormonmentes fogamzásgátlásban nem bízok! Az óvszertől meg viszketek meg csípek aktus közben! Mi tévő legyek? Hagyjam abba, vagy váltsak? Menjek el a nőgyógyászomhoz mindenképp? Előre is köszönöm tanácsát! Üdv:Adrienn

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        A koleszterin emelkedését számos tényező eredményezheti.Elsősorban az életmód a meghatározója, zsíros ételek, vörös húsok, tojás, sajt.Próbálkozni kell ezeket kiiktatni minimum két hétig az étrendből és akkor kell koleszterin vizsgálat. Hormonok ritkán befolyásolják, de nem kizárt.


        Kérdés: 2012. március 29., 12:15; Megválaszolva: 2012. április 01., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: