• Cypromix abbahagyása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        17 éves korom óta, azaz 8 éve szedem a Cypromix-et. Súlyos akné miatt kellett elkezdenem, aztán az orvosaim nem mondták, hogy hagyjam abba; váltsak másikra. Most viszont (bár még nem gyerekvállalás miatt), de szeretném abbahagyni. Milyen tipikus mellékhatásokat várhatok? A menszeszem teljesen felborul? Ha eltelik kb. fél év, elkezdhetek szedni másfajtát (nőgyógyásszal egyeztetve)? A gyógyszermentes időszakban az óvszer javasolt leginkább? Elképzelhető, hogy az amúgy is öröklődött migrénemre ráerősít ez a készítmény? Válaszaikat előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        A leírt gyógyszert ilyen hosszú ideig szedni nem tanácsos. Magas hormontartalma miatt, mely a fejfájás oka is lehet. Várható a menstruáció rendszertelensége abbahagyása után. Amennyiben nem akar terhességet jelenleg, akkor más készítmény szedése, vagy egyéb védekezés látszik célszerűnek.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 28., 22:01; Megválaszolva: 2012. március 29., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: