• Fogamzásgátló alatti menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy mi lehet az oka annak, hogy fogamzásgátló szedése alatt (kb. a 10.-ik szem után) ismét megjött a menstruációm, ráadásul majdnem ugyanúgy, mint szokott. Már előtte is pattanásosodni kezdtem kicsit és a hasam is görcsölt ahogy szokott.m A mennyiségét tekintve viszont jóval kevesebb mint szokott. Milyen okai lehetnek ennek? A gyógyszert (Sensonette75/20)már egy éve szedem, rendszeresen és eddig még nem volt ilyen. Egyszer fordult elő az utóbbi időben, hogy nem vettem be a szokott időben a tablettát, de még 12 órán belül pótoltam. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Vagy nem feltétlenül ilyesmi áll a háttérben? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

        Több oka lehet, feltehetőleg valamilyen ok miatt nem szívódott fel a tabletta.Szedett más gyógyszert a kérdéses időben? Lehet hormonális ok, gyulladás is. A következő ciklusban is előfordul keressen fel nőgyógyászt.Terhesség nem valószínű, de terhességi tesztet csináljon.


        Kérdés: 2012. március 25., 17:51; Megválaszolva: 2012. március 27., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: