• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó! Elhatároztuk a párommal, hogy az óvszerről átváltunk a fogamzásgátló tablettára. Már voltam nőgyógyásznál, aki Milligestet írt fel nekem. Azt mondta, hogy amikor megkezdődik a vérzés, vegyem be az első tablettát, és a tizedik naptól már elhagyhatjuk az óvszert. Első napon borzasztó hányingerem volt, a tabletta bevételétől számítva hét óra múlva hánytam is, illetve szörnyű görcseim voltak. Ám a következő naptól teljesen elmúltak a panaszaim. Ma veszem be a tizedik szemet. Az egyetlen, amit most tapasztalok, a barna folyás. Napról napra egy kicsit csökken, de még mindig van valamennyi, kb. 10 csepp. A kérdésem az volna, hogy ettől még ugye fennáll a tabletta hatása? A másik kérdésem az, hogy mikor keressem fel a nőgyógyászomat, hogy megbeszéljük az első hónapot? Még a 21 tabletta beszedése előtt, vagy a 7 napos szünetben? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A tablettaszedés első három hónapjában a pecsételő vérzés természetes, védve van már a nem kívánt terhességgel szemben. Rutinszerűen nem szokták visszarendelni a betegeket a tablettaszedés első hónapja után, ha önt visszarendelte orvosa, tőle érdeklődjön.


        Kérdés: 2012. március 21., 18:42; Megválaszolva: 2012. március 23., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: