• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! 17 éves korom óta Milligest fogamzásgátló tablettát szedtem, jelenleg 21 éves vagyok.Sajnos 2011 novemberében kb. a 15.napi gyógyszer után pecsételő vérzésem, barnás folyásom volt pár napig, ami már máskor is előfordult, de kb. egy évben egyszer. Mikor ez decemberben is előfordult ugyan annál a tablettánál megkerestem a nőgyógyászom, aki felírt egy másik gyógyszert (Lindynette 20-at). Az első hónapban semmi problémám nem volt vele, de a második hónapban az első hét után végig barnás folyásom volt. Elmentem a folyás kezdetén egy másik orvoshoz, aki csinált rákszűrést, ami negatív lett és írt egy 3. fajta fogamzásgátlót, aminek a neve Jangee. Jelenleg ezt szedem, de ennél is a 10. db után megint elkezdett barnás vérzésem lenni, így visszamentem az orvoshoz, aki írt egy negyedik fajtát (Regulon) is, de azt mondta nem tud velem mit csinálni, ha ez sem jó. A gyógyszereket mindig végig szedtem (mind a 21 db-ot) azonos időben. A kérdésem az lenne, hogy az orvosaim az új gyógyszer írásokkal helyesen járnak-e el, nem kellene kivizsgáltatniuk, hogy nincs-e valami a háttérben? Meg, ha 4 évig semmi gondom nem volt a gyógyszerrel, ez most miért alakult ki? Ha pár hónap szünetet tartanék és elkezdeném újra valamelyik gyógyszert szedni változna valami vagy ugyan így vérezgetnék? Mit javasol? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        A barnás folyás oka lehet más is, feltehetőleg a méhnyak gyulladása.Erre kellene megfelelő kezelés. Gyanítom nem a fogamzásgátló okozza. Nőgyógyászati vizsgálat és gyógyszeres kezelés szükséges.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 16., 19:10; Megválaszolva: 2012. március 19., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: