• fogamzásgátló szedése 4 hónap szünet után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Két évig (2008 decemberétől 2010 decemberéig) szedtem a diane 35 nevű fogamzásgátlót, majd egyik hónapról a másikra rögtön váltottam a dienille nevű gyógyszerre, természetesen a nőgyógyászom javaslatára. A dienille-t kb. 1 éven keresztül szedtem kihagyás nélkül, majd tavaly novemberben abbahagytam. 4 hónap telt el és most szeretném újra elkezdeni a dienille szedését. Azt hallottam, hogy ilyen esetben legalább 6 hónapot kell várni és csak utána visszatérni a gyógyszer szedéséhez. Ez igaz? Vagy nyugodtan vegyem be az első szemet a legközelebbi menstruációm első napján, úgy mint mikor először kezdtem? A mensesem mindig időben jön meg, sem késés, sem kimaradás nem volt.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Nyugodtan vegye be a következő menses első napján a következő csomag első szemét, nincs értelme a 6 hónapos szünetnek.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 12., 22:20; Megválaszolva: 2012. március 13., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: