• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Múlt hónapban voltam nőgyógyásznál. Csinált rákszűrést és írt fel fogamzásgátlót. A gestomixet kaptam. A rákszűrés után véreztem egy kicsit. A menzeszem általában 31-32 napra jön meg. januárban 28.-án februárban 29.-én jött meg. A menzesz első napján bevettem a fogamzásgátló tablettát este, de mielőtt már bevettem azelőtt is csak pecsételő vérzésem volt. Reggelre el is múlt. A terhesség szerintem kizárható, eddig óvszerrel védekeztünk. Szedjem tovább a tablettát? Ha a 7 napos szünetben nem jön meg, akkor menjek dokihoz? Mikortól szexelhetünk a párommal, csak az első levél beszedése után?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Ha biztos, hogy nem volt koraterhes a tabletta elindításakor és az a bármilyen rövid vérzése első-második napján elindult, szedje nyugadtan végig az első szériát, a jelen ciklusában is már teljesen védett. Remélhetően problémamentes szedő lesz és a hétnapos szünetben egy kellems, nem túl erős vérzéssel minden rendben lesz ezettúl. Csak abban a nem valószínű esetben jelentkezzen nőgyógyászánál, ha valóban nem mutatkozna ekkor sen vérzése. Sikeres tablettaszedést!


        Kérdés: 2012. március 10., 18:46; Megválaszolva: 2012. március 12., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: