• Fibroadenoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg szakértő! Egy éve egy 13 mm-es benignus jellegű fibroadenomát diagnosztizáltak az egyik mellemben. Azóta már voltam uh ellenőrzésen, ahol nem mutatott növekedést. 24 éves vagyok és szeretnék fogamzásgátló tablettát szedni. Azonban a nőgyógyászom szerint ez veszélyekkel járhat, mert növekedéssel is reagálhat a gyógyszerre a daganat, aminek következménye pedig a műtét lehet. Az uh szakértő szerint azonban ez nincs összefüggésben egymással. Ön mit gondol? Valóban megnövesztheti a fibrómát a fogamzásgátló? Nem szeretnék a műtétig eljutni, de ugyanakkor sok panaszt okoz mostanában a menstruációm (rosszullét, erős fájdalom, mellfeszülés, hangulatváltozás). Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Zora

        Dr. Boros Miklós válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Lehet összefüggés, ezért csak a fibroadenoma eltávolitása után javasolt a tabletta. A panaszokat okozó menses miatt az endometriosis kizárására nőgyógy.vizsgálatot javasolok.


        Dr. Boros Miklós, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 29., 12:35; Megválaszolva: 2012. március 03., 08:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: