• frigiditás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám a következő: 2011 októberében a menstruációs ciklusom felborult. Hol 22 napra, hol 35 napra jön meg a menstruációm. Eddig számolással védekeztem mert ez 20 éve jól bevált módszer volt. Felkerestem a nőgyógyászomat mert a felborult ciklusommal együtt jelentkezett egy másik probléma is. A szexuális igényem is fokozatosan szinte a 10 %-ára csökkent. Az orvosom a hüvelygyűrű használatát javasolta mivel dohányzom, visszereim vannak és 42 éves vagyok. Több ismerősöm használja a hüvelygyűrűt és bizony elég soktól hallom, hogy nekik sem olyan a szexuális vágyuk mint azelőtt. Az én kérdésem az lenne, hogy ez az alacsony hormontartalmú készítmény azaz a hüvelygyűrű rám nézve milyen hatással hatásokkal lehet. Borzasztóan aggódom mert jól működő párkapcsolatomat ez nagyban befolyásolhatja és nem tudom pozitív vagy negatív irányban fognak e elmozdulni a dolgok. Várom teljes körű válaszát vagy javaslatát. A ciklusom rendbetétele és a szexuális életem helyreállítása nagyon fontos számomra! Köszönettel: kisparazs70

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelygyűrű témában

        Kedves Kisparazs. Ebben az életkorban a rendszeres ciklus gyakran boladozóvá válik, de ez lényegi kihatással nincs a libidóra. Némely hormonális típusnaál viszont lehet fogamzásgátló tablettáktól ilyen mellékhatás. Nem szeretünk negyven felett hormonalis fogamzásgátlást indítani, főleg, ha dohányos is lenne.Ebből a szempontból mindegy, hogy a ható külső hormon szájon vagy hüvelyen át jut a szervezetébe. A hüvelygyűrű haszna a máj kiméletében ésaz egyszerű használatában rejlik. Ha nem dohányyzik, puding próbája az evés alapon hesznélja héron hónap próbaidőre, lehet, hogy a vérzésa mesterséges ciklussá pontosításán kívül libidóját is javítja. A szexuális vágy és igény nem hormonalis függvény, menopausa után is kiváló maradhat, de sok függ a saját pszihéjétől, kondicionáltságától, perszer a partnertől is. Ketten beszéljék át és építsék vissza a régi jót.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 25., 21:28; Megválaszolva: 2012. február 27., 22:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: