• Terhes vagyok-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! Nem rég kezdtem el a fogamzásgátló szedését. Korábban nem volt rá szükségem Az nőgyógyászom a Gestomix 20-at írta fel nekem, és javasolta hogy amennyiben a menstruációm zavartalanul zajlik le, akkor utána elkezdhetem a gyógyszerszedését. Ez azt jelentette, hogy a menstruációm 5. napján amikor már szinte nem volt vérzésem, bevettem az első gyógyszert. Egy levéllel (21db) kihagyás nélkül beszedtem, ezután rendben a 21.-ik nap után megjött az következő menstruációm, a vérzés szintén 5 napig tartott. Így bátorkodva a párommal a tablettamentes hét 7.-ik napján szeretkeztünk, más fogamzásgátló módszer nélkül. Sajnos az interneten olvasottak, és a betegtájékoztató sem egyértelmű nekem, pontosabban nem győztek meg. Kérem nyugtasson meg hogy az első tabletta mentes hetemen is már védett vagyok/voltam, és nincs esélye a teherbe esésnek. És még egy kérdés: Az aktus után hány nappal később célszerű terhességi tesztet végezni. Tisztelettel és köszönettel

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Úgy tartjuk, hogy az első havi tabletta beszedését követőn megfelelő lehet a védelem a terhesség ellen, amennyiben valaki megfelelően szedte a fg. tablettát, nem hagyta ki, nem hányt vagy nem volt hasmenése. Ilyenkor a teherbeesés esélye csekély, de sajnos mindig lehet tőle tartani. Amennyiben a következő menses nem jön meg időben csináljon terhességi tesztet.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 19., 13:02; Megválaszolva: 2012. február 24., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: